Këshilla për të ruajtur ushqimin të freskët dhe me shije për një kohë më të gjatë

 
 • Frigorifer: vendoseni në +5 gradë
  • Rafti lart: djath, ushqime të mbetura, kastravec turshi etj.
  • Rafti në mes: qumësht, kos, ajkë, gjizë
  • Rafti poshtë: mish, sallam, peshk
  • Sirtari: sallatë dhe ushqim jo rezistente ndaj të ftohtit dhe fruta
  • Tek dyert: gjalpë, vezë, salcë, majonezë, mustardë, reçel, pije
  • Türe: Butter, Eier, Saucen, Mayonnaise, Senf, Konfitüre, Getränke
 • Mbetje
  Mbushni mbetjet e ushqimeve dhe tepricat e kutive të konservave në enë që mbyllen mirë dhe vendosini në frigorifer.
   

Bundeszentrum für Ernährung © BLE

Informacione të mëtejshme:
 
Për blerjen dhe ushqimin në www.sge-ssn.ch
Për pyetje të konsumatorit në www.konsumentenschutz.ch
Për pyetjet rreth nxitjes së shëndetit në www.gesundheitsfoerderung.ch
 
PDF
 
 
Kjo broshurë u përgatit me ndihmën teknike të Zvicrës. Shoqëria për ushqim SGE dhe mbështetja financiare e promovimit të shëndetit Zvicër dhe FemmesTische Zvicër
Bern/Zürich 2019
 
HomeSitemapKontaktAlle Dokumente auf einen BlickGrundlagenDas Projekt
Unterstützt durch: Gesundheitsförderung Schweiz & Stiftung für Konsumentenschutz
GGGessen - gesund und günstig essen
Budget Schwangerschaft / Säugling / Kleinkind Gemeinschaftsverpflegung
Methodik Kinder und Eltern Nahrungsmittelunverträglichkeiten
Rezepte Jugendliche Anknüpfung an Projekte
Umsetzungsbeispiele Erwachsene Weiterführende Informationen